top of page

Niveaus en leeftijden

Iedereen is welkom bij Danserie, ongeacht je ervaring en/of leeftijd. We hebben dan ook een uitgebreid aanbod aan dansstijlen, voor alle leeftijden en onderverdeeld in verschillende niveaus. Bij ons heerst er geen competitieve sfeer, dat is zo ons ding niet.

 

We vinden het echter wél belangrijk dat onze groepen zo homogeen mogelijk verdeeld zijn wat betreft de juiste niveau- en leeftijdsgroepen. Enkel op die manier kunnen we kwalitatieve danslessen garanderen voor al onze dansers. Dit is dan ook de reden waarom we verwachten dat elke danser per dansstijl maximum één niveau volgt én ook in het juiste niveau. Zo waarborgen we de kwaliteit van onze lessen én zijn onze lessen minder snel volzet.

Dans je al bij ons? Op het einde van het dansjaar bezorgen we jullie de niveaulijsten zodat je weet voor welk niveau je je kan inschrijven voor het volgende dansjaar. Deze kan je hier bekijken. Heb je toch nog een vraag over een niveau of les? Contacteer ons dan via het contactformulier op de website.

Wil je je inschrijven voor een nieuwe dansstijl? Contacteer ons eerst zodat wij je kunnen adviseren in welk niveau je je best inschrijft. Het is niet zo dat jouw niveau in bijvoorbeeld urban automatisch hetzelfde is als voor jazz. 

Nieuw bij Danserie? Dan mag je in mei en/of september gratis en vrijblijvend een proefles volgen. Inschrijven kan steeds na afloop via de website. 

KINDERGROEPEN: 2,5 - 12 jaar. De Kind B+/C-groepen gaan t.e.m. 14 jaar.

JONGERENGROEPEN: 12 - 20 jaar

VOLWASSENENGROEPEN: vanaf 20j

LADIES: vanaf 40j

SENIOREN: vanaf 65j

A
beginners met weinig of geen ervaring
A+
beginners met een basis aan technische kennis
B
semi-gevorderden
B+
semi-gevorderden met een sterke technische kennis
C
gevorderden
productiegroepen
gevorderde dansers die na auditie geselecteerd worden
instappers, 1e & 2e kleuterklas
Kleuterdans
3e kleuterklas & 1e leerjaar
Predans
vanaf 1e leerjaar
Jazz Kind A, Show Kind A, Urban Kind A, Modern Kind A, Ballet Kind A
vanaf 1e middelbaar
Alle Jong A-groepen

Enkele belangrijke opmerkingen:

 

  • instappers: enkel wanneer ze volledig zindelijk zijn 

  • een niveau stijgen? dat kan enkel na goedkeuring door ons, het is niet de bedoeling dat je zelf je niveau uitkiest. Vraag ons advies via e-mail of telefoon! 

  • vroeger doorstromen naar jongeren of volwassenen? In bepaalde situaties maken we uitzonderingen, vraag ons advies vooraleer je je inschrijft 

bottom of page