Dansstijlen

Kinderen, jongeren en volwassenen

Jazzdance

Deze dansvorm is oorspronkelijk gebaseerd op de klassieke ballettechniek, maar wordt gekenmerkt door snellere bewegingen. In de lessen jazzdance wordt er veel gewerkt aan techniek maar is er ook veel aandacht voor dynamiek, presentatie en expressie.

Danser in Studio

Kinderen, jongeren en volwassenen

Modern Jazz

Een vloeiende dansstijl, waarbij er vaak dichtbij of op de grond gedanst wordt. Er wordt zowel gewerkt aan muzikaliteit en improvisatievermogen als aan techniek, kracht, souplesse en lichaamsbewustzijn. Naarmate je ouder bent, leer je ook om nog groter en expressiever te dansen.

Jongeren en volwassenen

Hedendaagse dans

Deze dansstijl bouwt verder op modern jazz, alleen is deze dansstijl een stuk experimenteler. Muzikaliteit, een groot inlevingsvermogen en een sterke technische basis zijn onmisbaar. Daarom bieden we dit enkel aan voor gevorderde groepen. Een absolute aanrader om je tot een veelzijdige danser te ontplooien.

Image by Morgan Petroski

Jongeren en volwassenen

Fusion

In deze lessen vermengen we dansstijlen met elkaar, iets wat tegenwoordig alsmaar vaker gebeurt in hedendaagse of moderne dans. Hiermee ontwikkel je een unieke, nieuwe bewegingsstijl. Een goede algemene danstechnische basis is onontbeerlijk voor deze les!

Kinderen, jongeren en volwassenen

Showdance

Het spreekt voor zich; de nadruk ligt hier op uitstraling en plezier. Niet enkel de bewegingen, maar eerder de overtuiging en de ‘show’ waarmee ze uitgevoerd worden staan centraal. Klaar voor elk podium!

hiphop Class

Kinderen, jongeren en volwassenen

Urban dance

Deze lessen zijn een zeer gevarieerde mix van verschillende ‘straatdansstijlen’. Ze zijn stoer, dynamisch en vergen veel conditie en de nodige souplesse van het lichaam. Ook komen er andere technieken aan bod, zoals popping, locking, house en freestyle. Fun, energie en dynamiek present om jouw eigen stijl naar boven te brengen!

Jongeren en volwassenen

Dancehall

Deze dansstijl wordt gevormd door zwoele dansbewegingen uit de Jamaicaanse en Afrikaanse cultuur. Strakke bewegingen worden afgewisseld met soepele/losse dancemoves en er wordt veel gewerkt vanuit de heupen. Tijdens de lessen Dancehall waan je je elke keer opnieuw in zomerse sferen!

Jongeren en volwassenen

Girly Hip Hop

Deze stijl situeert zich ook binnen de urban dance. Er wordt expliciet de nadruk gelegd op vrouwelijk moves en expressie. 

Jongeren en volwassenen

Waacking

Waacking is een funkstijl, ontstaan in de jaren '70 in de underground LGBT-clubs in Los Angeles. Deze stijl is ontstaan door minderheidsgroepen die een manier zochten om te kunnen ontsnappen aan het racisme en discriminatie waar ze in het dagelijks leven mee te maken kregen. Een grote inspiratiebron daarbij waren de Hollywood-films van de jaren '20 - '60. In deze dansstijl staat zelfexpressie, creativiteit, techniek en individualiteit centraal.

Urban Breakdancer

Jongeren en volwassenen

Breakdance

Deze stoere dansstijl gebruikt een combinatie van acrobatiek en improvisatie. Er wordt sterk gewerkt op lenigheid, kracht, conditie en doorzettingsvermogen. Stoere bewegingen zoals de sixstep, de snake, de turtle, de windmill en de backspin komen aan bod, die dan een basis kunnen vormen om aan de slag te gaan in het breakdance battle-circuit.

kleuters_edited.jpg

Kleuters van 2,5 t.e.m. 5 jaar

Kleuterdans

Op speelse wijze worden onze allerkleinsten zich, door middel van dans, meer bewust van hun lichaam en ontdekken ze hun bewegingsmogelijkheden. De verschillende thema’s van de lessen sluiten goed aan op de belevingswereld van de kinderen en er wordt gedanst op muziek die past bij de leeftijd. Pret maken in de lessen staat voorop!

balletdanser

Kinderen van 6 tot 12 jaar

Danstechniek Kids

Deze les focust zich op het aanleren van de (basis)technieken uit jazzdance, moderne dans en ballet. Dit is dus vooral bedoeld als aanvulling op ons huidige aanbod, voor alle kinderen die graag wat meer werken op hun techniek. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom; de docente past zich aan i.f.v. de groep.

Fitness klas

Volwassenen

Fit With Friends

Fit with Friends, dat is vooral een energieke, gezonde en bovenal een leuke work-out. De les is een combinatie van dans en fitness: je hele lichaam verstevigen, conditie verbeteren en dat zonder te beseffen dat je hard aan 't trainen bent. Ideaal voor de mama's en papa's die een uur willen ontspannen op zaterdagmiddag!

Zumba Dance Class

Volwassenen 45+, ladies only

Ladies

Naast dansante oefeningen wordt er in deze les ook gewerkt aan stretching en korte danscombinaties. Je maakt kennis met verschillende dansstijlen. Plezier in de groep staat centraal; samen met vriendinnen een uur dansen en tegelijkertijd werken aan een gezonder lichaam.

Bejaarde Fitnesscursus

Volwassenen 65+

Seniorendans

Dansen is voor alle leeftijden! Let op: dit zijn geen koppeldanslessen, maar wel lessen voor individuele dansers, zowel mannen als vrouwen, die graag bewegen. Er wordt kennis gemaakt met verschillende dansstijlen. Plezier staat steeds centraal! Samen met vrienden en vriendinnen een uurtje bewegen op dinsdagmiddag is niet enkel plezant, het is ook enorm gezond.

Image by bruce mars

Volwassenen

Pilates & lunch

Pilates is een full body work-out die je kracht, flexibiliteit, evenwicht en coördinatie verbetert. Daarnaast reduceert het ook stress, heeft het een positieve invloed op jouw concentratie  en algemene gezondheid. In deze les train je alle spiergroepen en focussen we op een correcte houding. Om je gezondheid helemaal een boost te geven, kan je na deze les gezond lunchen in onze Foyer.

Laat van je horen!

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkel Danserie-nieuws meer.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

+32 498 75 10 41

Hertogstraat 88, 3001 Heverlee