top of page

Dansstijlen

Image by David Hofmann

Kinderen, jongeren en volwassenen

Jazzdance

Deze dansvorm is oorspronkelijk gebaseerd op de klassieke ballettechniek, maar wordt gekenmerkt door snellere bewegingen. In de lessen jazzdance wordt er veel gewerkt aan techniek maar is er ook veel aandacht voor dynamiek, presentatie en expressie.

Danser in Studio

Kinderen, jongeren en volwassenen

Modern Jazz

Een vloeiende dansstijl, waarbij er vaak dichtbij of op de grond gedanst wordt. Er wordt zowel gewerkt aan muzikaliteit en improvisatievermogen als aan techniek, kracht, souplesse en lichaamsbewustzijn. Naarmate je ouder bent, leer je ook om nog groter en expressiever te dansen.

Image by Robert Collins

Jongeren en volwassenen

Hedendaagse dans

Deze dansstijl bouwt verder op modern jazz, alleen is deze dansstijl een stuk experimenteler. Muzikaliteit, een groot inlevingsvermogen en een sterke technische basis zijn onmisbaar. Daarom bieden we dit enkel aan voor gevorderde groepen. Een absolute aanrader om je tot een veelzijdige danser te ontplooien.

Image by Morgan Petroski

Jongeren en volwassenen

Fusion

In deze lessen vermengen we dansstijlen met elkaar, iets wat tegenwoordig alsmaar vaker gebeurt in hedendaagse of moderne dans. Hiermee ontwikkel je een unieke, nieuwe bewegingsstijl. Een goede algemene danstechnische basis is onontbeerlijk voor deze les!

Show-1-46.jpg

Kinderen, jongeren en volwassenen

Showdance

Het spreekt voor zich; de nadruk ligt hier op uitstraling en plezier. Niet enkel de bewegingen, maar eerder de overtuiging en de ‘show’ waarmee ze uitgevoerd worden staan centraal. Klaar voor elk podium!

hiphop Class

Kinderen, jongeren en volwassenen

Urban dance

Deze lessen zijn een zeer gevarieerde mix van verschillende ‘straatdansstijlen’. Ze zijn stoer, dynamisch en vergen veel conditie en de nodige souplesse van het lichaam. Ook komen er andere technieken aan bod, zoals popping, locking, house en freestyle. Fun, energie en dynamiek present om jouw eigen stijl naar boven te brengen!

dancehall.jpg

Jongeren en volwassenen

Ragga

Deze dansstijl wordt gevormd door zwoele dansbewegingen uit de Jamaicaanse en Afrikaanse cultuur. Strakke bewegingen worden afgewisseld met soepele/losse dancemoves en er wordt veel gewerkt vanuit de heupen. Tijdens de lessen Ragga waan je je elke keer opnieuw in zomerse sferen!

Break Dance Crew

Jongeren en volwassenen

Feminine

Deze stijl situeert zich ook binnen de urban dance. Er wordt expliciet de nadruk gelegd op vrouwelijke moves en expressie. 

Balletdansers

Jongeren en volwassenen

Tricks & partnering C

Een aanvulling voor onze gevorderde technische dansers! In deze les gaan we aan de slag met uitdagende acrobatische tricks en leer je ook de juiste techniek om te partneren met een andere (technische) danser. Je hoeft je niet per 2 in te schrijven! Om deze les te kunnen volgen dien je minimum niveau C te beheersen (Moderne dans, Jazz of Fusion).

modern Ballet

Jongeren en volwassenen

Techniek B+/C

Ook enkel voor gevorderde dansers: een pure techniekles! Geen choreo, enkel jazz-  en moderne technieken worden hier ingeoefend. Een perfecte uitbreiding om je als danser verder te ontplooien naar een hoger niveau. Je kan dus enkel deze dansles volgen wanneer je minimum niveau B+ of C beheerst in moderne dans, jazz en/of fusion.

modern Ballet

Jongeren en volwassenen

Choreogroep C

Enkel voor gevorderde technische dansers: een les waarin enkel en alleen aan choreografieën gewerkt wordt. Een perfecte uitbreiding om je als danser verder te ontplooien naar een hoger niveau. Je kan dus enkel deze dansles volgen wanneer je minimum niveau C beheerst in moderne dans, jazz en/of fusion.

Urban Breakdancer

vanaf 5 jaar

Breakdance

Deze stoere dansstijl gebruikt een combinatie van acrobatiek en improvisatie. Er wordt sterk gewerkt op lenigheid, kracht, conditie en doorzettingsvermogen. Stoere bewegingen zoals de sixstep, de snake, de turtle, de windmill en de backspin komen aan bod, die dan een basis kunnen vormen om aan de slag te gaan in het breakdance battle-circuit.

kleuters_edited.jpg

Kleuters van 2,5 t.e.m. 5 jaar (instappers, 1e & 2e kleuterklas)

Kleuterdans

Op speelse wijze worden onze allerkleinsten zich, door middel van dans, meer bewust van hun lichaam en ontdekken ze hun bewegingsmogelijkheden. De verschillende thema’s van de lessen sluiten goed aan op de belevingswereld van de kinderen en er wordt gedanst op muziek die past bij de leeftijd. Pret maken in de lessen staat voorop!

kleuters_edited.jpg

Kinderen van 5 en 6 jaar (3e kleuterklas & 1e leerjaar)

Predans

Deze kinderen worden al wat te groot voor de speelsheid van de kleuterdans, maar zijn nog niet klaar voor de structuur van een "grotere" kinderles. Daarom is er predans: om hen optimaal voor te bereiden op de jaren die volgen én te werken aan ritme, lichaamsbewustzijn en de basistechnieken van dans. De verschillende thema’s van de lessen sluiten goed aan op de belevingswereld van de kinderen en er wordt gedanst op muziek die past bij de leeftijd. Pret maken in de lessen staat voorop!

Eighties Aerobics.png

Jongeren en volwassenen

80's Aerobics WORKOUT

Wat Jane Fonda startte, zetten wij vandaag voort in een hedendaags jasje! Haal je zweetbandjes en beenverwarmers maar boven, want wij zorgen voor een stevige mix van dans, cardio en spierverstevigende oefeningen op de aanstekelijke tunes van de jaren 80. Het motto is al feestend sporten!  Je verkleden is niet verplicht, maar altijd extra fijn. Dus haal dat flashy turnpakje maar van onder ’t stof en breek de sleur met onze unieke nostalgische workout. (En pssst: we hebben zelfs een verkleedkoffer staan voor wie wil!) Ervaring niet vereist. Deze lessen worden georganiseerd in samenwerking met Eighties Aerobics.

Eighties Aerobics.png

Jongeren en volwassenen

80's Aerobics DANCE

Het verschil met de "80's Aerobics WORKOUT" is eigenlijk de invulling van de les zelf. Waar we bij de WORKOUT nog iets meer de nadruk leggen op het sporten, de spieren, etc... gaan we bij de DANCE meer aan de slag met de choreografiën.

Zumba Dance Class

Volwassenen 45+, ladies only

Ladies

Naast dansante oefeningen wordt er in deze les ook gewerkt aan stretching en korte danscombinaties. Je maakt kennis met verschillende dansstijlen. Plezier in de groep staat centraal; samen met vriendinnen een uur dansen en tegelijkertijd werken aan een gezonder lichaam.

Bejaarde Fitnesscursus

Volwassenen 65+

Seniorendans

Dansen is voor alle leeftijden! Let op: dit zijn geen koppeldanslessen, maar wel lessen voor individuele dansers, zowel mannen als vrouwen, die graag bewegen. Er wordt kennis gemaakt met verschillende dansstijlen. Plezier staat steeds centraal! Samen met vrienden en vriendinnen een uurtje bewegen op dinsdagmiddag is niet enkel plezant, het is ook enorm gezond.

Image by bruce mars

Volwassenen

Pilates

Pilates is een full body work-out die je kracht, flexibiliteit, evenwicht en coördinatie verbetert. Daarnaast reduceert het ook stress, heeft het een positieve invloed op jouw concentratie  en algemene gezondheid. In deze les train je alle spiergroepen en focussen we op een correcte houding. 

bottom of page