Dansstijlen

Image by David Hofmann

Kinderen, jongeren en volwassenen

Jazzdance

Deze dansvorm is oorspronkelijk gebaseerd op de klassieke ballettechniek, maar wordt gekenmerkt door snellere bewegingen. In de lessen jazzdance wordt er veel gewerkt aan techniek maar is er ook veel aandacht voor dynamiek, presentatie en expressie.

Danser in Studio

Kinderen, jongeren en volwassenen

Modern Jazz

Een vloeiende dansstijl, waarbij er vaak dichtbij of op de grond gedanst wordt. Er wordt zowel gewerkt aan muzikaliteit en improvisatievermogen als aan techniek, kracht, souplesse en lichaamsbewustzijn. Naarmate je ouder bent, leer je ook om nog groter en expressiever te dansen.

Image by Robert Collins

Jongeren en volwassenen

Hedendaagse dans

Deze dansstijl bouwt verder op modern jazz, alleen is deze dansstijl een stuk experimenteler. Muzikaliteit, een groot inlevingsvermogen en een sterke technische basis zijn onmisbaar. Daarom bieden we dit enkel aan voor gevorderde groepen. Een absolute aanrader om je tot een veelzijdige danser te ontplooien.

Image by Morgan Petroski

Jongeren en volwassenen

Fusion

In deze lessen vermengen we dansstijlen met elkaar, iets wat tegenwoordig alsmaar vaker gebeurt in hedendaagse of moderne dans. Hiermee ontwikkel je een unieke, nieuwe bewegingsstijl. Een goede algemene danstechnische basis is onontbeerlijk voor deze les!

Show-1-46.jpg

Kinderen, jongeren en volwassenen

Showdance

Het spreekt voor zich; de nadruk ligt hier op uitstraling en plezier. Niet enkel de bewegingen, maar eerder de overtuiging en de ‘show’ waarmee ze uitgevoerd worden staan centraal. Klaar voor elk podium!

hiphop Class

Kinderen, jongeren en volwassenen

Urban dance

Deze lessen zijn een zeer gevarieerde mix van verschillende ‘straatdansstijlen’. Ze zijn stoer, dynamisch en vergen veel conditie en de nodige souplesse van het lichaam. Ook komen er andere technieken aan bod, zoals popping, locking, house en freestyle. Fun, energie en dynamiek present om jouw eigen stijl naar boven te brengen!

dancehall.jpg

Jongeren en volwassenen

Ragga

Deze dansstijl wordt gevormd door zwoele dansbewegingen uit de Jamaicaanse en Afrikaanse cultuur. Strakke bewegingen worden afgewisseld met soepele/losse dancemoves en er wordt veel gewerkt vanuit de heupen. Tijdens de lessen Ragga waan je je elke keer opnieuw in zomerse sferen!

Break Dance Crew

Jongeren en volwassenen

Girly Hip Hop

Deze stijl situeert zich ook binnen de urban dance. Er wordt expliciet de nadruk gelegd op vrouwelijk moves en expressie. Om deze les te volgen dien je minimum het B-niveau te hebben in Urban Dance.

Thuis dansen

Jongeren en volwassenen

Afro (NIEUW!)

Deze explosieve lessen hebben als basis Afrikaanse dans, maar wordt gemixt met verschillende stijlen zoals house, dancehall/ragga, etc. Het ritmegevoel staat centraal en de danser leert om verschillende gebieden van het lichaam apart maar onder volledige controle te bewegen. Fun verzekerd, je kan alleen maar goed gezind uit deze les komen! 

house-dance.jpg

Jongeren en volwassenen

House (NIEUW!)

Deze dansstijl heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige muziekstijl. Er worden veel flows en bounces gebruikt, maar het voetenwerk staat centraal: House kenmerkt zich door de snelle bewegingen. Dit typische, snelle voetenwerk wordt ‘footwork’ genoemd. 

Om deel te nemen aan de house-lessen dien je minstens B-niveau te hebben in Urban Dance.

waacking.jpg

Jongeren en volwassenen

Waacking

Waacking is een funkstijl, ontstaan in de jaren '70 in de underground LGBT-clubs in Los Angeles. Deze stijl is ontstaan door minderheidsgroepen die een manier zochten om te kunnen ontsnappen aan het racisme en discriminatie waar ze in het dagelijks leven mee te maken kregen. Een grote inspiratiebron daarbij waren de Hollywood-films van de jaren '20 - '60. In deze dansstijl staat zelfexpressie, creativiteit, techniek en individualiteit centraal.

Urban Breakdancer

Jongeren en volwassenen

Breakdance

Deze stoere dansstijl gebruikt een combinatie van acrobatiek en improvisatie. Er wordt sterk gewerkt op lenigheid, kracht, conditie en doorzettingsvermogen. Stoere bewegingen zoals de sixstep, de snake, de turtle, de windmill en de backspin komen aan bod, die dan een basis kunnen vormen om aan de slag te gaan in het breakdance battle-circuit.

breakdance kind.jpg

5 tot 10 jaar

Break- & hip hop basics (NIEUW!)

Heel wat dansertjes staan al van jongs af aan te popelen om te starten met breakdance. Hun lichaam is daar echter nog niet helemaal klaar voor. Daarom lanceren we nu deze introductie tot breakdance, waarin jonge enthousiastelingen tussen 5 en 10 jaar de basis leren om daarna door te stromen naar breakdance. 

kleuters_edited.jpg

Kleuters van 2,5 t.e.m. 5 jaar

Kleuterdans

Op speelse wijze worden onze allerkleinsten zich, door middel van dans, meer bewust van hun lichaam en ontdekken ze hun bewegingsmogelijkheden. De verschillende thema’s van de lessen sluiten goed aan op de belevingswereld van de kinderen en er wordt gedanst op muziek die past bij de leeftijd. Pret maken in de lessen staat voorop!

balletdanser

Kinderen van 6 tot 12 jaar

Danstechniek Kids

Deze les focust zich op het aanleren van de (basis)technieken uit jazzdance, moderne dans en ballet. Dit is dus vooral bedoeld als aanvulling op ons huidige aanbod, voor alle kinderen die graag wat meer werken op hun techniek. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom; de docente past zich aan i.f.v. de groep.

Eighties Aerobics.png

Jongeren en volwassenen

Eighties Aerobics (NIEUW!)

Wat Jane Fonda startte, zetten wij vandaag voort in een hedendaags jasje! Haal je zweetbandjes en beenverwarmers maar boven, want wij zorgen voor een stevige mix van dans, cardio en spierverstevigende oefeningen op de aanstekelijke tunes van de jaren 80. Het motto is al feestend sporten!  Je verkleden is niet verplicht, maar altijd extra fijn. Dus haal dat flashy turnpakje maar van onder ’t stof en breek de sleur met onze unieke nostalgische workout. (En pssst: we hebben zelfs een verkleedkoffer staan voor wie wil!) Ervaring niet vereist. Deze lessen worden georganiseerd in samenwerking met Eighties Aerobics.

Zumba Dance Class

Volwassenen 45+, ladies only

Ladies

Naast dansante oefeningen wordt er in deze les ook gewerkt aan stretching en korte danscombinaties. Je maakt kennis met verschillende dansstijlen. Plezier in de groep staat centraal; samen met vriendinnen een uur dansen en tegelijkertijd werken aan een gezonder lichaam.

Bejaarde Fitnesscursus

Volwassenen 65+

Seniorendans

Dansen is voor alle leeftijden! Let op: dit zijn geen koppeldanslessen, maar wel lessen voor individuele dansers, zowel mannen als vrouwen, die graag bewegen. Er wordt kennis gemaakt met verschillende dansstijlen. Plezier staat steeds centraal! Samen met vrienden en vriendinnen een uurtje bewegen op dinsdagmiddag is niet enkel plezant, het is ook enorm gezond.

Image by bruce mars

Volwassenen

Pilates & lunch

Pilates is een full body work-out die je kracht, flexibiliteit, evenwicht en coördinatie verbetert. Daarnaast reduceert het ook stress, heeft het een positieve invloed op jouw concentratie  en algemene gezondheid. In deze les train je alle spiergroepen en focussen we op een correcte houding. Om je gezondheid helemaal een boost te geven, kan je na deze les gezond lunchen in onze Foyer.

G-dans.jpg

Kinderen, jongeren en jongvolwassenen

G-dans (NIEUW!)

Bij Danserie is iedereen welkom, dus ook dansers met een beperking. De G-danslessen zijn voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die graag dansen, maar moeilijk een plaatsje vinden in reguliere dansgroepen vanwege een verstandelijke of fysieke beperking. Dansbeleving en plezier staan hier centraal.